Bærekraftig bruk og slutthåndtering av våre produkter

Varmepumper:

Våre varmepumper er utviklet med fokus på energieffektivitet, noe som reduserer karbonavtrykket ditt. For å optimalisere bruken anbefaler vi å justere termostaten i henhold til dine behov og sørge for at dørene og vinduene er tett lukket for å bevare varmen effektivt.

Vi forhandler Fuitsu varmepumper og Mitsubishi varmepumper.

Les hvordan disse jobber for bærekraft:

Antatt levetid på varmepumper er 12 – 15 år.

Slutthåndtering av varmepumper

Slutthåndtering av varmepumper utføres av våre sertifiserte montører. Gassen blir tømt fra utedel og blir fylt på gassflasker som leveres til returgass Norge og selve pumpen blir levert til resirkulering.

Vi kjører også gjentatte ganger innbyttekampanjer av gamle pumper som gjør at kundene får demontert og levert sine pumper gratis på en forsvarlig måte. Håndteres på samme måte som punktet over.

Elbilladere:

Våre elbilladere er designet for å maksimere ladefart og minimere energitap. For optimal effektivitet, anbefaler vi å lade når strømnettene er minst belastet, og bruke ladetidsplanlegging for å unngå peak-tider. Våre strømkunder kan smartlade via vår gratis kundeapp.

Tinn Energi & Fiber tilbyr også Smart strømstyring. Hvor elbillading er en av tjeneste som tilbys. Se punkt under for mer informasjon.

Antatt levetid er 10 – 15 år.

Slutthåndtering:

Frakopling må utføres av elektriker. Elektriker eller kunden må levere til gjenvinning som E-avfall.

Eva smarthus produkter:

Våre smarthusprodukter er utformet for å optimalisere energibruk og gi deg full kontroll over ditt hjem. Ved å automatisere belysning, termostater og andre enheter, kan du redusere unødvendig energiforbruk og minimere miljøpåvirkningen.

Eksempelvis er Eva smart strømstyring en pakkeløsning hvor du automatisk kan varme opp varmtvann, gulvvarme og lade bilen når strømmen er billigst. Denne pakken genererer Enova støtte, som vil si at dette er et av miljøtiltakene regjeringen ønsker at den norske befolkningen skal ta.

Datek som er vår leverandør av Eva smarthus produkter er ISO sertifiserte og jobber derfor aktivt for bevaring av miljøet. Les mer her: https://www.datek.no/barekraft

Slutthåndtering

Smarthus utstyr som er montert av elektriker må demonteres av elektriker og levers som e-avfall. Alle andre smarthus produkter demonteres og leveres som e-avfall av kunden selv.

Solcelleanlegg:

Våre solcelleanlegg er designet for å maksimere utnyttelsen av solenergi. For å oppnå optimal ytelse, anbefaler vi å plassere solcellepanelene på en måte som maksimerer eksponeringen for sollys gjennom dagen.

For å sikre varig effektivitet av solcelleanlegget, anbefaler vi regelmessig vedlikehold. Dette inkluderer rengjøring av solcellepanelene for å fjerne støv og partikler som kan redusere effektiviteten. Ved å opprettholde anlegget i god stand, kan levetiden forlenges, og du kan nyte bærekraftig energiproduksjon i mange år.

Ved å opprette solbank kan du lagre overskuddsenergi til tider du produserer mindre.

Antatt levetid er 30 år.

Slutthåndtering

Frakoplingen av solcelleanlegget må utføres av elektriker. Demontering av solceller og levering til gjenvinning kan tilbys via våre samarbeidspartnere, mot betaling.

Sanntidsmåler:

Vi tilbyr sanntidsmålere slik at våre kunder kan få tilgang til sanntids avlesning av strømmåleren, og dermed bli de mer bevisst og gjør tiltak for å redusere eller omdisponere energiforbruket sitt.

Antatt levetid er 10 år.

Slutthåndtering:

Dersom kundene ikke ønsker å ha sin sanntidsmåler, må abonnementet sies opp hos Tinn Energi & Fiber, og vi har en returordning til vår leverandør; Hark Technologies.

Tv bokser:

Våre TV bokser leies ut. Ved avsluttet abonnement returneres tv-boksene fra kunden og tilbake til oss. Tinn Energi & Fiber sørger for at de leveres som El-avfall. 

Antatt levetid på TV-bokser er ca 5 år.